Potepanja

Kam z malčkom v Mariboru?

Odkar je moj prvorojenec mobilen, je prva misel pri dogovarjanju za lokacijo srečanja ali imajo tam igralnico. Ni mi namreč blizu misel, da bi mu takoj potisnila v roke telefon, še manj ljuba mi je ideja, da otrok nadleguje ostale goste s svojim tekanjem sem ter tja. Risanje ali knjigice pa so ga do nedavnega ob močni animaciji z moje strani zaposlile največ za pol ure. Potem je moral eden od naju z možem (ali kak prostovoljec iz družbe, s katero smo bili) hoditi z njim na sprehode. Veliko sprehodov.

Če grem z njim sama (kar zadnjih nekaj mesecev pomeni, da grem pravzaprav z dvema otrokoma sama), je torej igrišče ali igralnica takorekoč nujna. Tudi sladoled ali tortico namreč poje tako hitro, da se jaz še niti usedem ne prav. Kam torej radi gremo?

Meni najljubša sladoledna lokacija v Mariboru je Paradice, sladoledni vrt Pohorske kavarne. Sladoled je izvrsten in imajo resnično pester nabor okusov, naročite pa lahko tudi vse kar je sicer na voljo v Pohorski kavarni (torej napitke in pester izbor tort). A najboljše je, da lahko z dobro zasenčene terase spremljate otrokovo igro na ograjenem igrišču. Igrišče ima kar nekaj različnih igral – tobogane, gugalnice, plezala … Edini minus je, da zraven sladoleda dobite čisto majhen prtiček (tak, ki ni dovolj velik niti zame, kaj šele za mojega otroka), zato prinesite kakšne krpice, da boste otroka očistili sladoleda in prahu od kamenčkov. Prav tako je običajno precejšnja gneča, kar pomeni, da je pregled nad situacijo včasih kar zahteven, na igralih pa lahko nastanejo manjši zastoji.

 

Trenutno pri tamalem zmaga Teta Frida Čolnarna (pri Limbuškem nabrežju). Ker je čisto nova, so takšna tudi igrala. Sama moram reči, da me razmerje med ceno, kvaliteto in velikostjo porcij že dolgo ne navdušuje več v tej franšizi z zdaj že štirimi lokcijami v Mariboru in eno na Ptuju, a praktično povsod imajo zelo solidne igralnice, kar pa je v takšnih primerih lahko odločilen faktor. Ta zadnja je sploh na sanjski lokaciji čisto ob Dravi, kar pomeni odlično kombinacijo sladice, pijače, igral ter pogleda na Dravo, kjer trenutno čofota veliko račk in celo mladički labodov. Posladek se torej lahko združi z igranjem in sprehodom ob Dravi. Zraven imate tudi senco velikih dreves, tako da se lahko odločite tudi za piknik varianto.

 

 

Pod Pohorjem se skriva Draš center. Naš mali ima tam izredno rad pralineje z bombončki na vrhu ter dejstvo, da v majhni igralni hišici skrivajo tudi bagerje. Meni so
všeč tortice in prijazna postrežba (servirajo tudi kak deci mleka), malo manj  dejstvo, da je na delu, kjer je hišica, senca bolj ali manj nična in dejstvo, da so igrače precej zdelane. Za razliko od nekaterih drugih lokacij, pa se boste tukaj običajno izognili gneči pri igračah.

 

 

IMG_0302Tabu Caffe se skriva v lepem parku ob Muzeju narodne osvoboditve Maribor. Igral je le nekaj, a v kompinaciji s prostorno zelenico otroke zaposlijo za kar nekaj časa. Dodatna prednost je, da je okoli parka ograja, kar pomeni zgolj en izhod, ki ga lahko iz kavarne vidite, ter seveda gosta naravna senca dreves. Hkrati pa za nekoliko večje otroke predlagam tudi ogled muzeja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega.

Mariborski mestni park je prečudovita lokacija, katere obisk priporočam tudi, če pridete v Maribor kot turisti. Prostran park, ki se začne le malo proti severu od centra mesta je ugnezden med dva griča (Piramido in Kalvarijo) in se zaključi s Tremi ribniki. Ti so pri našem malčku še večji hit kot (običajno precej natrpana) igrala. Prvi ribnik ima celo vodomet in precej prebivalcev (rib in ogromno želv, najdete tudi labode in račke). Park je čudovit v vseh letnih časih in v celoti obvladljiv tudi z mestnim otroškim vozičkom, skriva pa tudi Akvarij-terarij Maribor (vstopnina 5 eur, za otroke od treh let naprej pa 4 eur). Jaz že dolgo nisem bila, naš mali pa v zadnjem času dvakrat in pravi, da so mu najbolj všeč želvice. Poleti se v parku odpre tudi začasna kavarna Zelena nit, ki je čisto blizu igral, ponaša pa se tudi s previjalni mizo. Ne samo to, poleg najdete tudi Čitalnico v parku, ki je dobro založena tudi z otroškimi knjigami.

ckhLAfvTTXuXhQEpXpsD+w_thumb_1a67

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s