Vrtičkar

Fantek, kje pa imaš kapico?

November je in zunaj je še plus. To pomeni, da v naši družini kap, rokavic in šalov še ne uporabljamo prav redno. Vsakič, ko malega pripeljem v vrtec in vidim poličke polne kapic in rokavic, ga sicer povprašam ali mu v vrtec prinesemo kapo in rokavice. In odgovor je bil dosedaj vsakič ne. Ne vidim razloga, da bi ga v to prisilila. Star je tri leta in pričakujem, da bo znal povedati, kdaj ga zebe. To pomeni, da sem mu tudi pri 15 ali manj stopinjah že dovolila iti iz hiše brez jakne. In ne boste verjeli – preživel je.

Seveda tovrstna (neodgovorna) vzgoja žanje presenetljive poglede in komentarje, a nanje se že zdavnaj ne oziram več. Če otrok ne želi kapice, je pač ne bo imel. In neskončno sem bila ponosna nanj, ko je na vprašanje iz naslova preprosto odgovoril:”Saj imam kapuco.” Moram reči, da mi ni čisto jasno, kaj ljudi vodi v komentiranje tega, kako so tuji otroci oblečeni. Zadnjič mi je na poti iz garažne hiše do bolnice (zunaj sva bili največ pet minut) naključni mimoidoči popridigal, kaj je dojenčica brez kapice, da ni čudno, da mora potem v bolnico. Šli sva na redni pregled stanja, ki ga ima od rojstva in nekako ni vezano na nošnjo kapice!

Naš mali je sicer v prejšnjem vrtcu imel kar sloves glede tega, da ni dovolj oblečen, a so na koncu sami priznali, da je pa najbolj zdrav od vseh. In kljub zmerni nenaklonjenosti kapam ni imel nikoli vnetja ušes. In mimogrede – britanski princ George je tudi pozimi v kratkih hlačah ;).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s