Knjižna polica · Potepanja

Urban Golob, Franci Novak: Družinski pohodniški vodnik

 

Vodnik vsebuje 70 tematskih in učnih poti po vsej Sloveniji (žal prednjači zahodni del Slovenije). Vsaka pot tako ponuja kakšno zanimivo zgodbo, ki bo zagotovo zanimiva tako za mlajše kot tudi za starejše popotnike. Vodnik nas pri tem tudi opozarja na zanimivosti ob poti, s čimer poskrbi, da le-te ne ostanejo spregledane. Vsebine predstavljenih poti so zelo raznolike – geološke, hidrološke, botanične, zoološke, zgodovinske, literarne, … Večina poti je primernih za poldnevne ali celodnevne izleta, nekaj jih tudi odstopa od tega, tako da najdemo poti v dolžini od 250 m pa do 30 km. Večina jih je lahkih in tako primernih za družine z otroki. Pri vsakem izletu najdemo opis same destinacije in njenih zanimivosti, opis poti, pa tudi informacije o izhodišču, dolžini, trajanju, zahtevnosti, orientaciji, primernem času za izlet ter najpomembnejših informacijah o turistični ponudbi ob poti.

thumb_IMG_4993_1024

Vodnik od ostalih podobnih na tržišču izstopa zaradi svoje usmerjenosti v tematske poti, s čimer si ob prehojeni poti posameznik razširi svoja obzorja, hkrati pa so cilji tako različni, da bo zagotovo vsak našel takšnega, ki ustreza njegovim interesom ter fizični pripravljenosti.

Prednosti: zajema poti različnih težavnosti in dolžin, veliko primernih tudi za najmlajše pohodnike; zajete so tematske in učne poti, kar pomeni dodatno popestritev izleta

Slabosti:  ponekod nekoliko nenavadne ocene trajanja izletov

 

One thought on “Urban Golob, Franci Novak: Družinski pohodniški vodnik

Leave a comment